Christian Friends of Yad Vashem

“Gud skabte ikke Auschwitz, og det gjorde Satan heller ikke; vi skabte Auschwitz, mennesker.”

Yehiel De-Nur, en jødisk forfatter og holocaust overlevende

Holocaust – mordet på seks millioner jøder i Europa under Anden Verdenskrig – var ikke force majeure; det skete i et moderne, civiliseret samfund, hvor folk aktivt besluttede at begå sådanne grusomheder. 

“… Er noget lignende nogensinde sket i dine dage eller i dine forfædres dage? Fortæl det til jeres børn, og lad jeres børn fortælle det til deres børn og deres børn til den næste generation.”

Joel 1: 2-3

Det er vores pligt som troende at lære af fortiden og uddanne fremtidige generationer til at kende fakta, huske fortiden og uddanne til en bedre fremtid. Vi må styrke de yngre kristne generationer med nøjagtige, pålidelige historiske oplysninger og lære dem at følge eksemplet fra de retfærdige blandt nationerne, der påtog sig ikke at være tilskuere, men aktivt at vælge godt frem for ondt.

Da generationen af Holocaust-overlevende svinder ind, er det nu tid for folk af alle troende at gå sammen om at fortsætte erindringens fakkel og bygge broer af forståelse, samarbejde og venskab mellem den kristne verden og den jødiske verden.

Christian Friends of Yad Vashem (CFYV) blev grundlagt i oktober 2006 i samarbejde med den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem for at uddanne kristne om Holocaust og den lærdom vi kan drage af det. Vi mobiliserer kristne fra forskellige lande til at blive aktive i at fremme Holocaust-kundskab og bekæmpe moderne antisemitisme. Blandt vores mange aktiviteter arrangerer vi et årligt kristent lederskabsseminar på Yad Vashem for præster og andre kristne ledere for at lære om Holocaust, møde overlevende fra Holocaust og blive ambassadører for vores mission.

Den nye direktør for Christian Friends of Yad Vashem er Sari Granitza. Hun har arbejdet i International Relations Division hos Yad Vashem siden 2003 og overtog ledelsen af den kristne afdeling fra Dr. Susanna Kokkonen i midten af 2018. Som en der selv har mistet familiemedlemmer i Holocaust tager Fru Granitza sit virke meget alvorligt. Som repræsentant for Yad Vashem i den kristne verden vil hun fortsætte med at fremme Holocaust-uddannelse som et vigtigt middel til at sikre, at Holocausts grusomheder aldrig gentager sig.

CFYV fremmer Yad Vashems vidtrækkende aktiviteter:

  1. Bringer de universelle lektioner fra Holocaust til kirker og kristne samfund
  2. Bygger bro mellem kristne og jøder
  3. Underviser i historien om kristen antisemitisme
  4. Uddanner om arven fra Righteous Among the Nations

 

Både Nationale leder Christina Elisabeth Leinum og Administrative leder Nick Hansen fra den Kristne ambassade i Danmark har deltaget i denne vigtige uddannelse og er ambassadører for Yad Vashem.

Tidligere artikler

Israel & Jesus

Læs artiklen

GLÆDELIG PÅSKE – Pesach til påske

Læs artiklen

ÅRSFEST – Særlig gave til dig

Læs artiklen

ICEJ DK – PODCAST

Læs artiklen