DR. BÜHLER TALER TIL DEN TYSKE NATION OM ‘ISRAELS SØNDAG’

Tyskland har en lang tradition for at kirker holder en “Israels søndag” en uge i den årlige liturgi. Traditionen går tilbage til reformationens første årtier, hvor den blev kaldt “Jødesøndag” og ofte indeholdt antisemitiske budskaber. Det var planlagt til omkring ”Tish B’Av”, som er datoen i den hebraiske kalender, hvor jøder mindes ødelæggelsen af begge templer i Jerusalem. Liturgien ændrede dog karakter især efter Anden Verdenskrig og Holocaust. Det blev omdøbt til ‘Israels søndag’ og tjener nu som en dag hvor kirken understreger Guds evige trofasthed mod Israels folk.

I år blev ICEJ-Tysklands nationale direktør Gottfried Bühler for første gang bedt om at levere en “Israels søndags”-gudstjeneste på TV, der blev sendt til hele Tyskland. Denne ugentlige TV-gudstjeneste når op på 300.000 seere, og det gav den kristne ambassade en stor mulighed for at fortælle om Guds plan for Israel. ICEJ’s præsident, Dr. Jürgen Bühler, fløj til Tyskland for at prædike et budskab om ”Shemaen”, en central bøn for det jødiske folk.


Stedet for tv-gudstjenesten var meget specielt, da det fandt sted i Mauritius Kirke i Reichenbach. Under nazitiden var denne kirkes præst Theodor Dipper, som gentagne gange talte imod Hitler i sine prædikener og førte tilsyn med et netværk af omkring 40 præster, der skjulte jøder under Holocaust. Kirken blev et sikkert tilflugtssted for mange jøder, der holdt sig skjult dér i flere dage eller uger under Hitlers rædselsregime.

Pastor Heinrich Hoffman, der i dag er kirkens præst, sagde, at det var meget passende at den første tv-transmitterede Israels søndag blev sendt fra denne kirke. Jürgen Bühler tilføjede, at det var et enormt privilegium at prædike et sted med en sådan arv af heltemod og velsignelse for Guds folk.

Udover tv-gudstjenesten i Mauritius Kirke var Jürgen og Vesna Bühler flere andre steder under deres besøg i Tyskland, som var deres første tur uden for Israel, siden coronaviruspandemien opstod sidste år. Dette omfattede forkyndelse og sang ved en stor Israel-samling arrangeret af Israels Saksiske Venner. De tilbragte også flere dage i Stuttgart på de nye kontorer i den tyske filial, som har oplevet enorm vækst og indflydelse i de senere år under ledelse af Gottfried Bühler, Jürgens bror.

Tidligere artikler

Brev fra direktøren i Jerusalem

Læs artiklen

Kære venner

Læs artiklen