Mød Max Meyer og ICEJ i Blåhøj 20. nov

Temadag i Betania Kirkecenter.

Mød Max Meyer fra Dansk Zionist forbund sammen med Nick Hansen fra ICEJ

Hør om de gribende konsekvenser af holocaust, om hvad der rør sig lige nu i relationen mellem Danmark og Israel, samt hvad danske kristne kan gøre.

Max Meyer taler om zionisme, det at være dansk jøde og vores forhold til Israel, og han kommer med nogle skræmmende eksempler på den stadig stigende antisemitisme i Danmark.

Max er formand for Dansk Zionistforbund og tidligere forbundsformand for Blikkenslagernes Fagforening (Blik og Rør) og medlem af LO’s daglige ledelse.

Max er født i Danmark som barn af jødiske overlevende fra nazistiske koncentrationslejre, og fortæller sine forældres historie og de konsekvenser, det har haft på hans liv. På trods af at vi netop har markeret 75-års dagen for befrielsen af Auschwitz, er der desværre samtidigt stigende antisemitisme såvel i Europa som i Danmark.

Dansk Zionistforbund er en partipolitisk uafhængig organisation, der arbejder for en fair og sober information om Israel samt for at skabe fred og sameksistens mellem israelere og palæstinensere.

Mange har svært ved at adskille det at være jøde og det at være israeler, hvilket desværre ofte har den konsekvens, at en antiisraelsk holdning medfører antisemitiske handlinger over for jøder. Max ser det som sin opgave at tydeliggøre og forklare støtten til Israel fra danske jøder, uden at det gør danske jøder til en del af den igangværende konflikt i Mellemøsten.

Arrangementet finder sted:

20. nov kl 13-17

Blåhøj Stationsvej 27, 7330 Brande.