Israel går ind i ‘ny bølge af terror’ efter fem blev dræbt i Bnei Brak.

Tredje terror-angreb på en uge fandt sted tirsdag (29/3) aften

 

Fem mennesker blev dræbt af en palæstinensisk terrorist i et skudangreb i den ultraortodokse by Bnei Brak tirsdag aften.

En person blev fundet livløs i en bil, en rabbiner og en betjent som bor i byen samt to ukrainske arbejdere blev skudt og dræbt på et nærliggende fortov. En video, der cirkulerer på sociale medier, viser angriberen råbe på arabisk og skyde tilskuere med et gevær på en villavej.

Drabsmanden blev senere skudt og dræbt af politibetjenten, der ankom til stedet på en motorcykel. Betjenten, den 32-årige arabiske kristne Amir Khouri, blev selv ramt og døde kort efter af sine sår, hvilket gjorde ham til det femte offer.

Israelske sikkerhedsstyrker gennemførte efterfølgende en omfattende anholdelseskampagne på hele Vestbredden tidligt onsdag morgen i flygtningelejren Balata i Nablus, Betlehem, Kedum, Ramallah, Marda, Ya’bad og landsbyerne syd for Betlehem.

Israelske medier rapporterer, at det Palæstinensiske Selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, i en erklæring fordømte terrorangrebet sent tirsdag: “Drabene på israelske og palæstinensiske civile vil kun føre til en forværring af situationen forud for ramadanen,” sagde Selvstyrets leder.

Abbas advarede også at: “Denne voldscirkel viser virkelig, at varig fred er den eneste løsning på at opretholde sikkerheden og stabiliteten for vores folk.”

USA’s udenrigsminister, Antony Blinken, har også udsendt en erklæring, der fordømmer terrorangrebet i Bnei Brak: “Vi fordømmer på det kraftigste det forfærdelige terrorangreb i dag i Bnei Brak, det tredje terrorangreb i Israel på en uge”, skriver han på Twitter. “Vi sender vores kondolencer til familierne til ofrene for disse tragiske angreb.

Hamas hylder hændelsen

I en erklæring på sin hjemmeside roste Hamas angrebet. “At reagere på besættelsens forbrydelser og terrorisme er en legitim ret for hele vores folk, indtil besættelsen er fjernet fra vores land,” står der.

“Den Islamiske Modstandsbevægelse (Hamas) velsigner den heroiske operation mod de zionistiske besættelsessoldater i det såkaldte ‘Tel Aviv’-område, som førte til drab og såring af en række zionistiske besættere, og understreger, at alle de heroiske operationer, der udføres af vores palæstinensiske folk, i hver tomme af vores besatte land, kommer i sammenhæng med den naturlige og legitime reaktion på besættelsens terrorisme og dens eskalerende forbrydelser mod vores land, vort folk og vore helligdomme.«

“Vi har gentagne gange advaret besættelsen om konsekvenserne af at eskalere dens krænkelser og forbrydelser, da vores palæstinensiske folk ikke vil forblive passivt og vil konfrontere dets terrorisme med alle midler, og de vil beskytte deres fristed, det fjerneste hjørne og hele det besatte land.” skriver Hamas.

Skyderiet i Bnai Brak var det seneste angreb i en ny bølge af terrorisme, præget af knivstikkeriet på fire israelere i Beersheba i sidste uge og nedskydningen af to grænsepolitibetjente i Hadera søndag aften.

Spændingerne er steget i forventning om den kommende måned ramadanen.

 

Privatoptagelser af skyderiet (advarsel: stærke billeder)

Kilder:

https://www.jpost.com/breaking-news/article-702649

https://www.nytimes.com/2022/03/29/world/middleeast/israel-shooting-deaths.html

Foto: Nir Elias/Reuters.