Jøder bringes hjem alle vegne fra

De kommer fra hele verden

 

 

I løbet af de første seks måneder af 2021 har Israel budt mere end 11.000 nye jødiske indvandrere velkommen, hvilket markerer en stigning på 30 % i tilbagevendende jøder sammenlignet med samme periode sidste år. Og endnu en gang har den internationale kristne ambassade Jerusalem spillet en stor rolle i denne bølge ved direkte at sponsere 16% af disse nyankomne til det forjættede land.

Takket være generøse kristne fra hele verden er vi i stand til at udføre dette fantastiske arbejde med at gøre jøders tilbagevenden til virkelighed.
Hidtil i år har den kristne ambassade hjulpet mere end 1.800 jøder indvandre til Israel, herunder vores sponsorering af flyrejser for 1.164 nyankomne fra 17 lande, samt finansieringen af opsøgende arbejde i Tyskland og det tidligere Sovjetunionen.

De kommer fra Etiopien

Et af højdepunkterne kom i begyndelsen af marts, da den sidste fly i ‘Operation Rock of Israel’ ankom, med resten af en gruppe på omkring 2.000 etiopiske jødisk. Dette var en særlig indsats, som startede fire mdr tidligere. ICEJ har sponsoreret fly og integration af 402 af disse etiopiske jøder, så deres drøm om at vende tilbage til det jødiske hjemland til at gå i opfyldelse.

Asiens jøder vender tilbage.

I april bragte en særlig evakueringsflyvning en gruppe på 102 jødiske indvandrere fra Kasakhstan til Israel. Dette var arrangeret af det Jødiske Agentur for Israel og sponsoreret af ICEJ. Deres tilbagevenden kom på et særligt vanskeligt tidspunkt med Corona-relaterede sundhedsregler og rejserestriktioner, som skabte k
omplikationer for at få visum og rejsetilladelser. Deres ankomst fra Alma Ata var et mindre mirakel ifølge en embedsmand fra det Jødiske Agentur for Israel.
På trods af den nylige Gazakonflikt hilste Israel også en bølge af over 500 jødiske indvandrere fra mere end 20 lande velkommen i slutningen af maj. ICEJ var en af hovedsponsorerne for denne særlige indsats ved at finansiere flyvninger til 148 af disse nye indvandrere, der kommer fra blandt andet Argentina, Brasilien, Chile, Frankrig, Rusland, Sydafrika, Sverige, Hviderusland, Kasakhstan, Finland, Schweiz, Holland, Storbritannien og USA.

Manasse kommer fra Indien.

På grund af den kraftige stigning i corona-tilfælde i Indien besluttede det israelske kabinet også at lancere en nødluftbro for 548 medlemmer af Bnei Menashe-samfundet, som er en jødisk befolkningsgruppe i det nordøstlige Indien. De hævder at nedstamme fra den israelitiske stamme Manasse og var allerede blevet godkendt til at emigrere til Israel, men der blev hurtigt lagt planer for at bringe halvdelen af dem tidligere. En første gruppe på 160 Bnei Menashe landede i Israel den 31. maj som en del af den nødflyvning arrangeret af det jødiske agentur og Shavei Israel, hvor den kristne ambassade sponsorerede flyvninger til 99 dem. Desværre blev i alt 115 rejsende tilbageholdt i Indien pga. Corona-smitte og kom i karantære uden mulighed for at betale udgifterne til logi, mad og lægehjælp, og dermed var helt afhængige af akut hjælp. Også her trådte ICEJ til, og dækkede udgifter til deres ophold og måltider til omkring en tredjedel af deres fire ugers ophold i New Delhi, frem til at de kunne komme af sted.

I alt sponsorerede ICEJ rejser for 131 ud af de 274 fra Bnei Menashe, der blev bragt til Israel i løbet af juni. Den næste luftbro på yderligere 274 fra Bnei Menashe finder sted i løbet af august.
Tak for din støtte til ICEJ’s arbejde med at bringer jøder hjem alle vegne fra, ligesom profeten forudsagde (Esajas 43:5-6). Sammen kan vi hjælpe mange flere jødiske familier vende tilbage til sikkerheden og løftet om deres bibelske hjemland!
Du kan fortsat hjælpe ved at gå ind på https://icej.dk/doner/