Kære venner

Vi har netop fejret endnu en vidunderlig Løvhyttefest i Jerusalem. Hvert år kommer folk efterfølgende og siger, “Dette var den bedste fest nogensinde!” På mange måder er det altid sandt, eftersom Gud hvert år har været til stede i Sukkotfejringen og gjort det til en særlig velsignet fest. Men dette år var det virkelig en epokegørende samling, og vi fornemmede, at det blev en gennembruddenes fest.
Først og fremmest har Herren endnu en gang vist sig fuldkommen trofast. Gaza-konflikten i sommers forårsagede et kraftigt dyk i turismen til Israel over de seneste måneder. Også i månederne op til festen var det mærkbart. Men krigen til trods så vi en stigning på mere end 20 % i forhold til sidste års deltagertal. Det var en af de stærkeste og mest skelsættende fester i mange år. Hertil kommer, at Israels præsident kom og tog del i festen for første gang. At se præsident Reuven Rivlin, der repræsenterer folket, Israel, og præsidenten for Jødisk Verdenskongres, Ronald Lauder, der repræsenterer det jødiske folk i udlandet, stå på samme platform og henvende sig til kristne fra hele verden, var virkelig en historisk begivenhed. Men endnu mere begejstrende var det at fornemme varmen i ordene og appellen til et stærkere partnerskab mellem jøder og kristne.
Også på andre måder repræsenterede dette års Løvhyttefest et gennembrud. F.eks. oplevede vi
fra først til sidst Guds nærvær på en kraftfuld måde, og adskillige mennesker blev mirakuløst helbredt. Jerusalem Arenas nye lokaliteter viste sig også at være en stor velsignelse, idet vi nu kan samle flere kristne end nogensinde til denne årligt tilbagevendende begivenhed i Jerusalem.
Jeg er overbevist om, at de bedste år for løvhyttefejring stadig ligger foran os, så når du læser om de mange ting, der fandt sted i år, må det da være din bøn at være en del af denne fantastiske udvikling. Gå ikke glip af denne nye tid i al sin storhed!.

Jürgen Bühler

Jürgen Bühler er adm. direktør for den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem

Tidligere artikler

DR. BÜHLER TALER TIL DEN TYSKE NATION OM ‘ISRAELS SØNDAG’

Læs artiklen

Brev fra direktøren i Jerusalem

Læs artiklen