Kristne ledere sammen med Israels ambassadør

 

D. 8. marts var præster og ledere for kristne organisationer på besøg i ambassadørens residens til en reception i anledning af David Akovs tiltrædende som ny ambassadør til Danmark.

En festlig sammenkomst der bød på taler fra præst Poul Joachim Stender Kirke Såby og Kisserup, Martin Schwarz Lausten, professor og dr.theol. ved KU og national leder Christina Elisabeth Leinum fra ICEJ.

Derudover nød alle musik af den klassiske duo “Back to Bach”.

Back to Bach

Poul Joachim Stender talte i lyset af den krig, som pågår i Europa, om bevilligheden til at kæmpe for sit land, og israelernes kamp for deres territorium.

Martin Schwarz Lausten talte om biskop Fuglsang-Damsgaards betydning under 2.verdenskrig for beskyttelsen af danske jøder, kampen mod antisemitisme og kirkens moralske rolle for at bygge bro til det jødiske mindretal.

Christina Elisabeth Leinum berørte vigtigheden af at kirken også gør sit i forlængelse af regeringens tiltag til bekæmpelse af antisemitisme.

Der var repræsentanter fra både kristne og jødiske organisationer, og receptionen havde også til hensigt at bringe disse forskellige parter sammen i dialog og netværk.

   

Det var ICEJ der stod som medarrangør hos ambassadøren.

Tidligere artikler

Oplev løvhyttefesten i Frederiksberg, Aalborg og Blåhøj

Læs artiklen

Nyt Podcast afsnit – Med Palle Flyger – et kald til mission

Læs artiklen

Podcast – sprogets hemmeligheder

Læs artiklen

Mød Peter Tsukahira på Sjælland

Læs artiklen