LØVHYTTEFESTEN FEJRES BÅDE I ØST OG VEST

Sikke nogle fantastiske dage med Løvhyttefest. Både i det midtjyske og i København har der været watchparty, hvor vi sammen har lyttet til musik, internationale talere og set repræsentanter fra hele verden.

Tak til Betania Kirkecenter  og EvangelieKirken  som åbne arme stillede deres lokaler til rådighed.

Bethania Kirkecenter slog onsdag den 22. september op for løvhyttefest i midtjyske. Det blev en indholdsrig aften med musik, taler, parade af alle deltagende lande fra hele verden. Stemningen var festlig, mens der blev serveret kaffe og æblekage. Der blev sunget med på de hebraiske sange og bedt med på bønnerne fra internationale kirkelige ledere.

Fejring af Løvhyttefesten i Bethania kirkecenter i Blåhøj

Over 40 glade deltagere var med på en varm forbindelse til Jerusalem, da der blev vist nationernes parade fra Løvhyttefesten

Men det var ikke kun i Blåhøj at danskere mødtes til Løvhyttefest. For første gang var der også arrangeret et event på Sjælland. Og det var Evangeliehuset på Frederiksberg, som slog dørene op. 40 deltagere valgte at bruge deres fredag aften  sammen foran den store skærm, hvor billedet var så godt, at man næste kunne mærke varmen var optagelserne ved de sydlige trappetrin ved tempelbjerget i Jerusalem.

 

Hvad er løvhyttefest?

Sukkot, som er det hebraiske navn for løvhyttefesten er jødiske helligdage, der falder om efteråret, samtidig med høsten (og to uger efter det jødiske nytår. Navnet referer til de løvhytter, jøderne byggede og boede i under ørkenvandringen efter udgangen fra slaveriet i Egypten.

Buddet om at holde løvhyttefejring er beskrevet i gamle testamente, og den varer 7 dage, med en efterfølgende 8. “uafhængig” dag, På denne dag fejres, at man har afsluttet Tora-læsningen, og man begynder så forfra. Dagen kaldes derfor også “glædesfesten over Toraen”, Simchat Torah 

Som en del af fejringen bygger jøder en løvhytte (sukkah), som man bor helt eller delvis  i de 7 dage, sukkotfesten varer, for “i løvhytter var Israels børn bosat under deres udgang af Egyptens land”. Rabbinerne har fastlagt, at man skal “bo” i sukkah’en i 7 dage. Derved forstås, at man indtager måltider og sover i den. En sukkah er en  ikke-permanent hytte, hvis tag kun består af gran eller løvgrene. Der er naturligvis huller mellem grenene, så man om natten kan ligge og se op til stjernerne. 

 

 

 

Tidligere artikler

Løvhyttefest – watchparty tre steder i Danmark

Læs artiklen

Rejser til Israel er efterspurgt.

Læs artiklen

Vær med til Løvhyttefesten uden at rejse til Israel

Læs artiklen