Om ICEJ

I 1980 annekterede Israel den østlige del af Jerusalem, som 13 år forinden blev befriet fra 19 års Jordansk besættelse. Samtidig erklærede Knesset – det Israelske parlament, at Jerusalem skal være den udelte og evige hovedstad for staten Israel. – det samme som kong David sagde for 3000 år tidligere, da han flyttede hovedstaden fra Hebron til Jerusalem.

På den internationale politiske scene vakte det protester og mindst tretten nationale ambassader i Jerusalem lukkede og flyttede til Tel Aviv, da de ikke længere ville anerkende Israels hovedstad.

Nogle kristne, som boede i Israel, var værter for en kristen festlighed under den jødiske løvhyttefest – Sukkot. De så Israels dybe isolation ved tilbagetrækningen af de udenlandske ambassader, og følte et kald fra Herren om at åbne en kristen ambassade, der kunne vise en ”tjeners hjerte” overfor Israels folk.

Således blev Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem officelt stiftet den 30. September 1980, i solidaritet med det jødiske folks 3000 årlige krav på og tilknytning til Jerusalem.

I dag er der 125 lande, som gennem Den Kristne Ambassade i Jerusalem, deler kærligheden og bekymringen for Israel og det jødiske folk. ICEJ regnes for verdens største kristne Zionist organisation med afdelinger og repræsentationer i næsten 90 lande.

ICEJ’s danske afdeling blev stiftet den 8. august 1981.

ICEJ´s danske komité

ICEJ danske komité består af følgende representanter
 • Christina Elisabeth Leinum
  National leder
 • Mojmir Kallus
  Formand
 • Finn Jegård
  Kasserer
 • Jacob Leinum
  Sekretær
 • Ulrik Jessen-Sørensen

Seneste årsrapport

Download ICEJs Årsrapport for 2020 her.