Om ICEJ

Den Internationale Kristne Ambassade Jerusalem, dansk afdeling, er en del af den største kristne Israels organisation i Israel; ”The International Christian Embassy Jerusalem.”

Vi arbejder ud fra et bibelsk mandat fra Esajas 40,1

 

”Trøst mit folk, trøst det!

siger jeres Gud.”

 

Vi arbejder for forsoning mellem den kristne kirke og det jødiske folk og mellem det jødiske og det arabiske folk.

Vi opfordrer alle kristne til at bede for Jerusalems fred. (Salme 122,6 + Esajas 62,6)

 

Historien bag ICEJ’s grundlæggelse.

I 1980 erklærede Knesset – det Israelske parlament, at Jerusalem er den udelte og evige hovedstad for staten Israel. På den internationale politiske scene vakte det protester og mindst tretten nationale ambassader i Jerusalem lukkede og flyttede til Tel Aviv, da de ikke længere ville anerkende Israels hovedstad.

Nogle kristne, som boede i Israel, var værter for en kristen festlighed under den jødiske løvhyttefest – Sukkot. De så Israels dybe isolation ved tilbagetrækningen af de udenlandske ambassader, og oplevede et kald til at åbne en kristen ambassade, der kunne vise en ”tjeners hjerte” overfor det jødiske folk.

Således blev ”The International Christian Embassy Jerusalem” officielt stiftet den 30. september 1980, i solidaritet med det jødiske folks bibelske, historiske og arkæologiske tilknytning til Jerusalem.

I dag er der 125 lande, som gennem ”The International Christina Embassy Jerusalem” står bag opfordringen til at trøste og vise kærlighed og opbakning til det jødiske folk.

ICEJ regnes for verdens største kristne zionistiske organisation med afdelinger og repræsentationer i mere end 90 lande.

ICEJ’s danske afdeling blev stiftet den 8. august 1981.

 

ICEJ´s danske komité

ICEJ danske komité består af følgende representanter
 • Christina Elisabeth Leinum
  National leder
 • Mojmir Kallus
  Formand
 • Finn Jegård
  Kasserer
 • Jacob Leinum
  Sekretær
 • Ulrik Jessen-Sørensen
 • Torben Løber Madsen

Seneste årsrapport

Download ICEJs Årsrapport for 2021 her.

Download ICEJs Revisionprotokol 2021