Over 300 ‘betydelige’ terrorangreb afværget siden januar

Opgørelsen af terrorangreb i løbet af 2022 frem til september måned, har ikke kun fundet sted på Israels jord, der har også været betydelige angreb på israelske mål på “Vestbredden” i samme periode.

Shin Bet har afværget over 300 “betydelige terrorangreb” indtil videre i år, sagde Shin Bet-leder Ronen Bar søndag. Shin Bet er Israels interne efterretningstjeneste, også kendt som GSS, det svarer til PET i Danmark eller FBI i Amerika.

“Vi har afværget 312 betydelige terrorangreb – angreb med knive, angreb med skydevåben og selvmordsangreb – og har foretaget 2110 anholdelser” siden begyndelsen af året, sagde Ronen på en pressekonference i Herzliya.

Ronen henviste også til tal, der viser en betydelig stigning i palæstinensiske angreb på både israelske civile og soldater i Judæa og Samaria også kaldt Vestbredden. Han understregede, at det er afgørende, at de israelske forsvarsstyrker fortsætter med at gribe ind over for terrornetværk og terrorister i disse områder – fordi terrorangreb derved forhindres i hele Israel.

Bar sagde, at Israel har forpligtet sig til at øge sin aktivitet på Vestbredden for at forhindre yderligere angreb, og at israelske tropper udgør “et beskyttende tæppe” for israelske borgere.  For at dæmpe spændingerne sagde Bar, at det palæstinensiske selvstyrets sikkerhedstjenester skal styrkes. “Det ønsker den palæstinensiske befolkning også, men der skal to til tango,” sagde han. Bar tilføjede, at sådanne operationer har en pris for palæstinenserne, idet uskyldige mennesker lider skade, og Det Palæstinensiske Selvstyres status falder yderligere blandt lokalbefolkningen.

Under pressekonferencen kom Bar også ind på Iran: “Iran er ikke bare et atomproblem, det er det underliggende problem i Mellemøsten,” sagde Ronen med henvisning til, hvordan det iranske præstestyre finansierer terrorgrupper.

Kilde: The Times of Israel, 11. september 2022