Rejser til Israel er efterspurgt.

Efter to lange år med minimum af mulighed for at rejse, har mange savnet at komme til Israel. Nye tal viser, at rejselysten er tilbage og det mærker man i rejsebranchen. Københavns lufthavns passager-tal viser, at otte ud af ti rejsende er tilbage sammenlignet med før pandemien. Peter Nissen fra Felixrejser fortæller, at efter Israel har fjernet alle restriktioner, er interessen steget voldsomt. På den Israelske ambassade oplever man ganske rigtigt, at rejselysten er kommet mere i gang.

Hos Felixrejser mærker man ikke at inflationen holder danskerne tilbage fra at booke en rejse til udlandet. Peter Nissen siger, at krigen i Ukraine måske kan få folk til at trykke lidt på bremsen, men ikke når det gælder Israel. Heller ikke nyheder om uro i Israel har betydning. Fokus på blandt andet Ukraine har betydet, at medierne ikke fortæller om konflikthistorier Mellemøsten. Desuden er Israelerne gode til at passe på deres turister, siger Peter Nissen. Han siger, det er mere trygt at rejse til Israel end til USA.

Interesse hos rejsearrangører

Den Internationale Kristne Ambassade er en af de rejsearrangører, som igen udbyder grupperejse. National leder Christina Elisabeth Leinum fortæller, at der er stor interesse om deres turrejse i oktober til Løvhyttefesten. ”Vi har siden 1980 taget danskere med til Løvhyttefesten i Jerusalem. At vi ikke har været der de seneste to år har været smerteligt. Så det er med ekstra stor glæde, at vi igen kan repræsentere Danmark med en gruppe danskere.” Den Internationale Kristne Ambassade dansk afdeling udbyder to slags rejser for at imødekomme alles økonomi. Leinum siger, ”Vi vil gerne give flest mulige en chance for at komme med, så vi har lagt os i selen for at lave to rejse som vi håber dækker de flestes behov.” og om Coronaen siger hun, ”Vi ved ikke hvad fremtiden bliver med hensyn til pandemier, så derfor bruger vi det vindue der er nu for at komme afsted.”

Tal fra Israels turistministerium viser, at besøgende danske turister er mere en tredoblet siden februar og næsten oppe på niveau med antallet af turister i 2019.

Tidligere artikler

Book rejse nu til Løvhyttefesten 2022

Læs artiklen

LØVHYTTEFESTEN FEJRES BÅDE I ØST OG VEST

Læs artiklen

Vær med til Løvhyttefesten uden at rejse til Israel

Læs artiklen