Symposium i EU parlamentet ” The Economic wall of the EU labelling law ”

Mens antisemitismen vokser i Europa er det tragisk at EU kommissionen vælger at udsende et tolkningsnotat, hvor de anbefaler, at alle varer fra de territorier Israel har ”holdt besat” siden juni 1967 mærkes som produceret i en ”israelsk bosættelse.” EU kommissionen forklaring er, at forbrugere, økonomiske aktører og nationale myndigheder har ret til klarhed.

Der er mange virkelige alvorlige problemstillinger i dette tiltag. Hvorfor mærke varer fra ”israelsk bosættelse” når andre besatte områder rundt om i verden ikke bliver krævet samme mærkning? Hvorfor forud bedømme hvilke områder der er ”besatte” og hvor en eventuel grænse til et evt. kommende land Palæstina skal gå, inden det er forhandlet på plads, af de implicerede partner? Mens Europa trues indefra af radikale islamisk terror, presser EU med dette tiltag på urimelig vis, det eneste demokratiske land i Mellemøsten, hvor kristne, muslimer og jøder frit kan tilbede deres Gud, uden forfølgelse.

I stedet for at ”gå” efter den ene part i konflikten i Mellemøsten, burde EU bakke op om de virksomheder på Vestbredden som har både jødiske og palæstinensiske ansatte, og fremhæve dem som virksomheder der gør en forskel i at bringe forsoning og sameksistens mellem jøder og palæstinensere. Tænd et lys i mørket EU; træk jeres anbefaling om mærkningen tilbage, og stop hermed at puste ild til konflikten.

Christina Elisabeth Leinum, National Leder af ICEJ DK

EU symposium

Delegerede ved mødet i EU